ZUPAN | Varovanje zasebnosti

Zupan

Angleški
EN
 
Nemški
DE
 
Hrvaški
HR
 
Madžarski
HU
 
Poljski
PL
 
Slovenski
SL
 
 
ZUPAN d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik, Slovenija, T: +386 (0)2 471 60 50, 471 60 54, F: +386 (0)2 471 60 51  
 

Izjava o varovanju zasebnosti


Podjetje Zupan d.o.o. je zavezano k varovanju zasebnosti svojih uporabnikov. Informacij o naših uporabnikih ne bomo posredovali tretjim organizacijam, razen, če je to del storitve, ki jo nudimo vam. 
 

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)


Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe - da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno  
stran, jih naložimo na vaš računalnik. S tem si lahko spletna stran zapomni nekatere vaše odločitve (kako želite razvrstiti rezultate iskanja, kateri jezik ste nastavili...) in tudi
spremlja število obiskovalcev, vaše klike ter premikanje po strani, zato da lahko stalno
izboljšujemo delovanje strani. Piškotek, ki vam ga pošljemo lahko prebere samo naš strežnik, podatkov zbranih s pomočjo piškotkov pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje piškotke: 
  • Na spletni strani http://www.zupan.si/ se uporablja piškotek z nazivom "ZUPAN2" in služi kot vaš identifikator na celotni spletni strani. Je piškotek za shranjevanje vaših prednostnih izbir in nastavitev ter spremljanje aktivnosti na strani. Njegovo trajanje je omejeno na največ eno leto.
  • Na spletni strani http://trgovina.zupan.si/ se uporablja piškotek z nazivom "ZUPANB2C". Njegov namen je enak kot pri piškotku "ZUPAN2" ter je prav tako omejen na eno leto.
  • Na obeh zgoraj navedenih straneh uporabljamo še piškotke za analitične namene - z informacijami o tem kako naši uporabniki uporabljajo stran, ugotavljamo kam postaviti katero vsebino, katere korake je potrebno optimizirati ipd., kar nam zagotavlja, da lahko izboljšamo samo delovanje strani. Nazivi piškotkov so "__utma", "__utmb", "__utmc" in "__utmz" in se navezujejo na storitev Google Analytics. Več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti.

Nadzor nad piškotki


Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja - Internetne možnosti, razdelek "zasebnost" ali "varnost". Tam nastavite katere vrste piškotkov želite blokirati.
a Piškotke lahko izbrišete in sicer preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod "brisanje podatkov brskanja" (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del) ter izberete izbris piškotkov. Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve "ne sledi mi" ali "do-not-track", kar pomeni, da lahko generalno zavrnete uporabo piškotov.
Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov pa lahko spremenite tudi na spodnjih povezavah: