ZUPAN | DNEVI TEHNIKE (A)

DNEVI TEHNIKE (A)

Angleški
EN
 
Nemški
DE
 
Hrvaški
HR
 
Madžarski
HU
 
Poljski
PL
 
Ruski
RU
 
Španski
ES
 
Slovenski
SL
 
 
ZUPAN d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik, Slovenija, T: +386 (0)2 471 60 50, 471 60 54, F: +386 (0)2 471 60 51  
 
 

DNEVI TEHNIKE (A)

19. JUNIJ 2011

17. junija je bil v Puch-u pri Weiz-u v Avstriji tradicionalni že 30. Dan tehnike v sadjarstvu in vinogradništvu. Seveda tudi z našo prisotnostjo. Tokrat je bil poudarek na strojih za medvrstno obdelavo, na tehniki obiranja in škropljenju s čim manjšimi izgubami.

Pri škropilni tehniki so bili predstavljeni samo stroji, ki se nahajajo na tako imenovani "pozitivni listi", se pravi stroji, ki po novi metodologiji ustrezajo najstrožjim kriterijem nanosa FFS in so uspešno opravili vse meritve (več na www.obstwein-technik.eu/Home/Index/40 , kjer se nahaja tudi seznam vseh strojev). Ker so na tem seznamu tudi naši stroji (še več pa jih je v pripravah za testiranje), smo svoje znanje lahko prikazali številnim obiskovalcem iz Avstrije, Nemčije, Italije,  Slovenije, Hrvaške, BiH, Makedonije ....

Praktični prikaz delovanja pršilnikov je kot vedno odlično vodil in komentiral mag. Lind. Z vsakim strojem je bilo najprej prikazano napačno škropljenje, nato pa škropljenje, z optimalno nastavljenimi pršilniki tako, da so obiskovalci praktično lahko videli razliko.

Na razstavi smo prikazali tudi nekaj novitet, ki pa bodo uradno predstavljene na sejmu v Gornji Radgoni (od 20. - 25. avgusta), zato vabimo vse, da si jih ogledate.